Kvítkovická 1627 • 763 61 Napajedla • Cseh Köztársaság • Ügyfélszolgálat: +420 577 113 040

Ellenőrzés / mérés

3D mérés

A WENZEL 65 CNC koordináta mérőműszer teljes körű termékellenőrzésre alkalmas, amely lehetővé teszi a 600 x 4000 x 500 mm méretű termékek méretének, alakjának és pozíciójának mérését. A mérési programok lehetővé teszik a méretek sztatikus kiértékelését. Metrosoft CM és Metrosoft Quartis SW használunk (ez az új SW lehetővé teszi a mérési programok modellből történő létrehozását).

A szükséges mérési pontosság fenntartása érdekében a készülék légkondicionált kabinban van elhelyezve.

Hagyományos mérőeszközök

Minden mérőeszköz meghatározott határidőn belül akkreditált laboratóriumokban van kalibrálva a nemzeti szabványokhoz történő beszabályozása érdekében.

Ezek például a következőek: hosszúság, szélesség, síklapúság, merőlegesség.

Keménységmérés

A keménység ellenőrzéséhez a következő alapvető módszereket használjuk:
  • Brinell HB 2,5 / 250 kg
  • Vickers HV
  • Rockwell HRC.
A mérést a Wolpert / Diatestor 2RC Stationary keménységmérővel végezzük

Feluleti érdesség

A felületi érdesség mérésére számítógépre köthető Mahr MarSurf PS1 és DIGI VOGEL 657111, Surtronic Duo érdességmérők állnak rendelkezésünkre. Felhasználható lapos és forgó alkatrészek ellenőrzésére Ra, Rz, Rp, Rv, Rt. egységekben.

Spektrális analízis

Az alapanyag összetételének ellenőrzésére xDelta Professional, a Spectroport és Oxford Instruments - PMI Master PRO használunk.

A vegyi összetétel ellenőrzésére olyan spektrumanalizátorokat használunk, amelyek az alapanyagok vegyi összetételét argon védő atmoszférában történő kisülés spektrumának elemzésével és egy RTG analizátorral végezzük.

Egyéb mérési lehetőségek

Az anyaghibák meghatározását az alapanyag 0,5 mm – kb. 400 mm vastagságiáig USM 36 - Krautkramer /GE Inspection ultrahangos digitális merőgéppel végezzük.

A fennmaradt egyenirányú és változó irányú mágneses mezők (mT, A / cm, kA / m, Gauss) méréséhez a Karl Deutsch cégtől Deutschemer 3873 digitális mérőkészüléket használunk.

A felületi repedések kimutatására, pl. hőkezelt termékek esetében, kapilláris vizsgálat (Met-L-Check) alkalmazásra kerül sor.